![Mezoterapi](img/page/mezoterapi-zayiflama.jpg)
Mezoterapi; çok ince uçlu iğnelerle çeşitli ilaçların cildin orta tabakasına enjekte edilmesi şeklinde uygulanan bir işlemdir. Mezoterapi işlemi; kullanılan ilaçların içeriğine göre cilt gençleştirme, saç mezoterapisi, selülit tedavisi, bölgesel incelme gibi farklı tedavilerde kullanılmaktadır.
Mezoterapi İle Bölgesel ZayıflamaBölgesel zayıflama amacıyla yapılan mezoterapi işleminde, uygulama yapılan bölgedeki kan dolaşımı ve vücut metabolizması hızlandırılır, enjekte edilen ilaçlar yardımı ile yağ dokusu parçalanarak incelme sağlanır. Uygulama sonrası cilt esnek ve pürüzsüz bir görünüm kazanır ve uygulama bölgesinde herhangi bir sarkma meydana gelmez.
Mezoterapi İle Selülit TedavisiSelülit tedavisi amacıyla yapılan mezoterapi işlemi "Selülit Mezoterapisi" olarak isimlendirilmektedir. Selülit mezoterapisi ile kan dolaşımı hızlandırılır, lenf dolaşımı düzelir ve portakal kabuğu görünüme (selülit) neden olan sert fibröz doku yumuşatılarak selülit tedavisi gerçekleştirilir.
Mezoterapi İşleminin Yan Etkileri Var Mıdır?Mezoterapi uygulaması hiç bir yan etkisi olmayan oldukça başarılı ve güvenli bir uygulamadır. Uygulama esnasında da herhangi bir acı ve ağrı hissedilmesi söz konusu değildir.
Mezoterapi Uygulaması Kaç Seans Yapılmalıdır?Mezoterapi tedavisinde seans sayısı uygulama yapılan bölgeye ve kişiden kişiye göre değiştirmektedir. Ortalama olarak 1 hafta aralıklarla 6 - 10 seans yapılmaktadır. Mezoterapi işlemi oldukça pratik bir uygulama olup 10 - 15 dakika gibi kısa bir sürede uygulanmaktadır.
Mezoterapi Uygulaması Kimler İçin Sakıncalıdır?
- Kalp yetmezliği
- Diyabet
- Böbrek rahatsızlıkları